tiistai 18. marraskuuta 2014

I love you vs Minä rakastan sinua

On ainakin yksi asia jonka suhteen me ei olla yhteensopivia. Nimittäin unirytmi! Mutta sepäs taitaa ainakin osaksi johtua Jenkin jet lagista ja onhan meidän vuorokausirytmit aika erilaiset muutenkin ihan jo aikaeron vuoksi! Minulla on tapana mennä nukkumaan myöhään ja silti herätä aika aikasten. Otan yleensä päivällä koulun jälkeen pikkutorkut ja niillä selviän pirteenä loppuajan. Kun taas Jenkki on tottunut menemään aikasten nukkumaan ja myös heräämään hyvin aikasten (käy yleensä vetäsemässä tunnin aamulenkin ennen töitä) Kovasti se raukka yrittää iltasellaki pysyä hereillä mutta aina ei vaan kykene :D

Joten mitä tehdä jos ei saa millään unta samalla kun toinen jo nukkuu täyttää häkää vieressä? No kirjottaa blogia tietty (asia jota en ois uskonu vielä muutama päivä sitte sanovani, pieni ihminen on muuttuvainen) Tällä kertaa tämmöiseen kommenttiin vastaisin pidemmän kaavan mukaan :)

"Olen niin iloinen sun puolesta! Itekin tapasin mieheni omeglessa juurikin vuonna 2009 ja edelleen ollaan yhdessä. :) Suomen sisällä kuitenkin mutta täysin toiselta puolelta. Tiedän siis joten kuten mitkä fiilikset sulla/teillä on.. Ei oo mitään herkkua hyvästellä toinen, varsinkaan kun ei välttämättä tiedä milloin saa halata toista seuraavan kerran. Mutta blogin kirjoitus aiheeseen vinkkinä: musta olis kiva kuulla sun mietteitä siitä että miten saatte molempien kulttuurit sovitettua yhteen. Vaikka jenkit ei hirveesti meistä eroa, jos vertaa johonkin Aasiaan, niin kyllä varmasti jotain eroja löytyy. Uskonto ja muut asiat. 

Tsemppiä ihan kauheesti ja kiva kun teit tän blogin :) :)"


Kulttuurit ei tosissaan kovin paljoa eroa ja tietenkään en ole kovin montaa amerikkalaista tavannut joten nämä mun huomiot perustuu nyt enimmäkseen yleistävästi Jenkin käytökseen :D


Uskonto
Siellä päin kirkossa käyminen on paljon tavallisempaa. Tai tietty tämä riippuu kovasti asuinalueestakin, mutta silti. Tapauskovaisia/ateisteja on mun käsityksen mukaan Yhdysvalloissa huomattavasti prosentuaalisesti vähemmän kuin Suomessa. Siellä on myös yleistä olla mukana kirkon toiminnanssa (myyjäisiä, talkoita jne) Jenkin kanssa ollaan kummatkin tapauskovaisia, kirkossa saatetaan joulun aikaan käydä ja hautuumaalla säännöllisesti, ei kuitenkaan sen kummenpaa.

Sauna
Ollaan käyty nyt kahtena iltana saunassa ja niin, nakunahan siellä ollaan. Mikä on tietty okei kun ollaan kahdestaan. Mutta Jenkin mielestä ajatus siitä että hän olisi saunassa alasti tuntemattomamman ihmisen kanssa on täysin out of this world. Kerroin siitä että meillä mökillä on tapana käydä aina kahdessa osassa saunassa, miehet ja naiset. Ja minä istun ilkosen alasti siellä saunassa lähisuvun naisten kanssa, siinä ei ole meille mitään omituista. Samoin tekevät miehet. Kuulemma joudumme Jenkkiä varten perustamaan kolmannen saunavuoron. Ihan vaan Jenkille tai vaihtoehtoisesti ihmisille jotka saunoo pyyhe päällä. Paitsi minä saan tulla alasti. Hurjan ystävällistä!


Rakkaudentunnustukset
Sitten tämä asia mikä minua häiritsee hurjasti. Eli amerikkalaisten I love you:n -hokeminen. I love you on mun mielestä menettäny täysin tarkotuksensa koska sitä leffoissa, sarjoissa (ja ilmeisesti IRL myös) tungetaan kaikkialle. Tai ehkä se on enemmän se "Love ya" -fraasi mitä näkee telkkarissa. Oonki sanonu että otan mua kohtaan tulevat rakkaudentunnustukset mielummin suomeksi, vaikka hoonolla soomella :D

Ilma
Minulla nauratti tosi paljon kun Jenkki oli lukenu sääennustetta lentopäivälleen. Jossain vaiheessa se nimittäin näytti että saattaa sataa lunta/räntää. "They will shut down the airport and I will not be able to come there, what are we going to do!?!!" Selitin sitten (ehkä sadatta kertaa) että Suomen lentokenttiä ei pieni räntäsade haittaa, eikä kyllä isokaan. Muutenkin Suomi pärjää lumen kanssa aika paljon Yhdysvaltoja paremmin. Jenkille tuli järkytyksenä myös se että mun koulu-urani aikana meillä ei ole ikinä ollu "snow day:tä" :D Jotenki se on vaan niin vaikea uskoa että jotkut maat pärjää suhteellisen hyvin lumen kanssa. Ja tietty varmasti Yhdysvalloissakin jotkut alueet.

Suomalaiset ruoat
Muutamat Suomi-herkut oon saanu Jenkillä jo maistatettua. Lähetin hälle jo vuosia sitten paketin jossa oli salmiakkia. Mun harmiksi hän tykkäs siitä, oisin oottanu semmoista mahtavaa hyiyökensyö-reaktiota. Ruisleipää Jenkki maisto ekan kerran lauantaina, sitä onki sen jälkeen mennyt melkein pussillinen. Vaikka on kuulemma Yhdysvalloissakin jo laadukkaampaa ruisleipää, mutta silti tää vei voiton niistä. Eilen syötiin iltapalaksi karjalanpiirakoita ja munavoita, kelpas kyllä. Harmi etten ole mämmiä löytänyt kaupoista... Onko kukaan nähnyt lähiaikoina? Mitähän muuta kannattaisi maistattaa?

Small talk
Suomalaisethan on surkeita tässä, kun taas amerikkalaiset on siinä mestareita. Tänään olimme hississä johon tuli meidän lisäksi vanha pariskunta, Jenkkihän alkoi heti heidän kanssaan puhumaan. Mun yllätykseksi pariskunta puhui sujuvaa englantia ja jopa tykkäsivät tästä pikajuttutuokiosta. Toisin kun minun naapuri. Jenkki yritti toivottaa hyvät huomenet aamulla, naapuri tuijotti Jenkkiä, tuijotti mua, tuijotti taas Jenkkiä ja lähti pois. Mutta se on kumma naapuri muutenkin...

Hei ja ihan älyttömästi kiitoksia kirjoitusehdotusten lähettäjille! Enhän mää muuten mistään varmaan osaisi kirjoittaa :D Siellä on ainakin yksi ehdotus kommenteissa, perehdyn siihen huomenna jos ehdin. Mutta mitään en halua luvata, en halua joutua kirjottamaan kirjotuksia stressin kanssa sen vuoksi että olen jotakin mennyt lupaamaan :) 

(Huomasin just että tässä kirjoituksessa käytän aika usein ilmaisua "amerikkalainen" Sillä tarkotan siis yhdysvaltalaista. Vaikka väärä ilmaisu onkin, anteeksi!)

9 kommenttia:

  1. Hei! Mämmiä löytyy aika usein pakastealtaasta! Se on kyllä niin epäilyttävän näköistä, etten ihmettelis vaikka Jenkki kieltäytyisi syömästä sitä :D

    Huikeaa että aloit kirjoittamaan blogia! Täältä kans yks seuraaja lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja makukaan ei ole ainakaan minun mieleen :D Kiva kuulla ja tervetuloa seuraamaan! :)

      Poista
  2. Mämmiä on löytynyt meillä (Espoossa) ainakin parinkin kaupan pakastealtaasta/-kaapista näin off-season. Itsehän vihaan sitä, mutta kun mies tykkää.. :D
    Ja ehkä poronkäristys puolukkahilloineen olisi myös kiva ruoka? Tai Fazerin suklaat, meetwursti ruisleivän päälle jne. :) Ihanan ennakkoluuloton ruuan suhteen tuo jenkkisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poronkäristys ei kyllä kuulu mun suosikkeihin mutta se ois kyllä tosi suomalainen! Fazerin siniseenkin on Jenkki jäänyt koukkuun, mää olen meistä ruokien suhteen se nirsompi :D

      Poista
  3. Tää oli hyvä postaus:D eikö mämmiä löydy ainaki isoissa kaupoissa sieltä pakasteosastolta? Ja hei maksalaatikkoa pitää sen maistaa kans vai mitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä vähän isommassa ruokakaupassa pakastealtaat ratsaamassa :) Joudutaan vaan ostamaan sitä maksalaatikkoa valmispaketissa kun enhän minä sitä kokata osaa :D

      Poista
  4. Mämmiä kyllä löytyy. Joulun alla tietysti suomalaiset herkut ja ruoat - joulutortut, laatikot, graavilohi, lämminsavulohta.. Pasha jakaa suomalaiset myös, kuten mämmi :) Hapankorppu? Aurajuusto? Leipäjuusto? Raejuusto?
    Jenkeissä on myös sitä juustomakaroonia, suomessa puolestaan lihamakaroonilaatikkoa :)
    Onkos Jenkki törmännyt pitsassa ananakseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mämmiä löysin pakastealtaasta, mun harmiksi Jenkki tykkäs siitä :D Joulutorttuja unohtu tehdä, miten mää en hoksannu! Ja onko ananas pizzassa suomalainen juttu?

      Poista
    2. Sitä ei kuulemma laiteta pitsaan, kuin täällä suomessa ja havajilla :)

      Poista